Változik a forgalmi rend az M2 Budapest-Vác közötti szakaszán
2018. szeptember 01. 11:25

Változik a forgalmi rend az M2 Budapest-Vác közötti szakaszán
Változik a forgalmi rend az M0 és Dunakeszi-Fót csomópont között várhatóan szeptember közepén. Az autósokat a bal pályára terelik át. Az M2 gyorsforgalmi úton a 17-21 km szelvények között új leállósávot építenek ki, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat is felújítják és kiszélesítik, az elválasztósáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését is elvégzi a kivitelező a vízépítési és ideiglenes forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint az M0 és Dunakeszi-Fót csomópont között várhatóan szeptember közepén a bal pályára terelik át a fogalmat. Az M0 felé 2, Vác felé 1 forgalmi sávot alakítanak ki, a három sávon csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig áll majd fenn.


Változik a forgalmi rend az M2 Budapest-Vác közötti szakaszán


A 21-es km szelvénytől Vácig több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat a bal pályára 2018. év végéig. A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon. A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.


nif.hu