Ütemterv szerint zajlik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal fejlesztése
2018. május 07. 10:46

Ütemterv szerint zajlik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal fejlesztése
A Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal korszerűstési munkálatai tavaly tavasszal kezdődött meg. A fejlesztésnek köszönhetően 2020-tól 120 km/h sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok a 20,5 km-es vonalszakaszon.
Érden jelenleg is több helyen folynak a kapcsolódó építési munkálatok. A Csalogány, a Fácán és a Fürj utcában szennyvízcsatorna munkálatok zajlanak, amiatt az érintett útszakaszt teljesen lezárták április 24. és május 4. között. A Duna utcai szintbeni útátjáró építése miatt augusztus 31-ig tart a lezárás, ez idő alatt a kerékpáros- és gyalogosforgalom sem haladhat át. A vasútvonal fejlesztésének keretében megújul Budafok-Tétényen a 40a vasútvonal Növény utca keresztezésben lévő hídszerkezet, valamit a Növény utca átépítésre kerül.


Ütemterv szerint zajlik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal fejlesztése - forrás: nif.hu
        A fejlesztésnek köszönhetően 2020-tól 120 km/h sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok
 
 
A vágányzárral megindultak Kelenföld – Érd felső közötti szakaszon a vágánybontási munkálatok, a Vágóhíd utcai és az érdligeti vasúti híd bontási munkái, továbbá a megállóhelyeken is elbontották az ezidáig meglévő peronokat. Budafok megállóhelyen új, színes zajvédő panelek beépítése folyik, Nagytétény-Diósd állomáson nagy erőkkel zajlanak az új gyalogos aluljáró építési munkái, valamint a biztosítóberendezésnek helyet adó épületek átalakítási munkái is folynak a vonalszakasz állomásain.  A február 26-án indult vágányzár miatt továbbra is jelentős menetrendváltozás van érvényben. 


/T.D.