Turisztikai beruházás Szokolyán
2019. március 30. 16:37

Turisztikai beruházás Szokolyán
Az egykori erdészlak felújításával alakították ki 205 millió forintból a Királyréti Kirándulóközpontot; a többfunkciós épület nemcsak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatónak is otthont ad. 
A Pest megyei Szokolyán Nagy István, az agrártárca vezetője elmondta: meg kell ismertetni és meg kell szerettetni a természet értékeit a társadalommal, ennek érdekében a minisztérium a Bejárható Magyarország program keretében jelentős fejlesztéseket hajtott végre az állami erdőkben. Az agrárminiszter kitért arra, hogy a minisztérium következő feladata az ökoturisztikai fejlesztések hálózatának kialakítása. 


Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a Börzsöny egyre népszerűbb lakó- és kirándulóhely, még a külföldiek körében is. Egyre több a lehetőség itt a szabadidő eltöltésére, köszönhetően a kisvasút- és a turistaút-, valamint a szálláshely- és bicikliút-fejlesztéseknek is. Ráadásul a minőségi szolgáltatásokat megfizethető áron kínálják az ide érkezőknek.