Megújul Budakeszin a Dózsa György téri piac
2021. március 26. 13:31

Megújul Budakeszin a Dózsa György téri piac
Teljes átalakításon esik át a budakeszi Dózsa György téri piac. A polgármester elmondása szerint 185 millió forintba kerül a teljes művelet, melynek során teljesen más hangulatú tér fogadja majd a piacozni vágyókat ősztől.
 

Budakeszin ráncfelvarráson esik át a közkedvelt Dózsa György téri piac. A város önkormányzata két üzlethelyiséget alakít ki a területen, valamint harminc új, fedett árusítóhelyet is kapnak a kofák. Kétoldalról körbekerítik a területet a nagyobb biztonság és átláthatóság miatt, a parkolókat is más részre telepítik, biciklitárolókat állítanak, ezzel teljesen megváltozik a tér arculata. A Kormányablak mellé tudnak majd állni az autóval érkezők. 

 


A kofák fedett helyeinek terve

 

A látványtervek már elkészültek, a polgármester asszony, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia prezentálta a képeket. A burkolatot teljesen kicserélik, valamint a hölgyeknek, az uraknak és a mozgásukban korlátozott vásárlóknak külön illemhelyet alakítanak ki a piac területén.  


Győri Ottília hozzátette, hogy megújul Budakeszi egyik városkapuja is, valamint nem kell félni a Budapest felől tömegközlekedőknek: a buszmegálló a helyén marad, zavartalanul lehet használni a felújítás alatt is a tömegközlekedési eszközöket. 


A budakeszi Dózsa György téri piac vissza nem térítendő támogatásból újul meg, 115 millió forintot kapott rá a város. Budakeszi városvezetése 40 millió forinttal egészítette ki az összeget. Március 25-én már átadták a területet a kivitelezőnek, a munkálatok várt befejezési dátuma 2021 szeptembere. Négy ütemben végzik a felújítást, addig is a lakosok türelmét kérik.  
M. A. 
Fotó: dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia/ Facebook