Megoldódik Jászkarajenő szennyvízgondja
2018. október 23. 11:20

Megoldódik Jászkarajenő szennyvízgondja
A Széchenyi 2020 program keretében, döntően európai uniós finanszírozással Jászkarajenő komplett elvezető-tisztító rendszert kap; a beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon (KEHOP) belül 3,534 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást élvez.
Pest megyei Jászkarajenőn a szennyvízcsatorna hálózat és egy szennyvíztisztító telep kiépítése valósul meg, miután a több mint 2600 lelkes település eddig híján volt ezen infrastrukturális elemnek. Az egyéni szennyvíztárolók, szikkasztók megszüntetésétől és a hálózatba kapcsolt szennyvízelvezetéssel a környezet állapotának jelentős javulását várják.

Megoldódik Jászkarajenő szennyvízgondja
2020-ra megépül Jászkarajenő szennyvízcsatorna hálózata és egy szennyvíztisztító telepeA projekt során a település teljes lakossága részére biztosítják a szennyvízcsatorna-hálózat igénybevételének lehetőségét a környezetterhelés és a lakossági rezsiköltség csökkentése érdekében. A beruházás összköltsége közel 3,8 milliárd forint, amelyből az európai uniós támogatás több mint 3,5 milliárd forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2020. júniusáig tartanak, a projekt lezárására várhatóan 2020. júliusában kerül sor.   


MTI/T.D.