Magyarország legnagyobbja lesz az üllői logisztikai központ
2018. június 10. 11:14

Magyarország legnagyobbja lesz az üllői logisztikai központ
Az üllői Goodman Airport Logistics Centre a legnagyobb magyarországi logisztikai központ, a Goodman-Auchan épületegyüttes beruházása pedig gazdasági jelentőségű.
Három hónappal ezelőtt tették le az épület alapkövét, mára pedig az építkezés már elérte a legmagasabb pontot. Az ipari ingatlanok fejlesztésére szakosodott Goodman korábbi közleménye szerint az Üllő Airport Logisztikai Központban épülő integrált logisztikai centrum 87 200 négyzetméteres, zöldmezős beruházásban elkészülő komplexum. A központ, amelyet a tervek szerint még az idén átadnak, egyaránt szerepet játszik majd az Auchan meglévő és tervezett új áruházainak élelmiszer- és nem élelmiszer-logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában.Az üllői Goodman Airport Logistics Centre a legnagyobb magyarországi logisztikai központ
Az épülő integrált logisztikai centrum 87 200 négyzetméteres, zöldmezős beruházásban elkészülő komplexum


Az új logisztikai központ hosszú távon segíti a cég többcsatornás kereskedelmi modelljét is. A több milliárd forintos beruházás a környékbeliek százainak ad majd munkát, egyben innovatív és hatékony hátteret biztosít az Auchan magyarországi tevékenysége számára. A Goodman portfóliója mintegy 88 000 négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magában két helyszínen, Gyálon és Üllőn. Az Üllő Airport Logisztikai Központ stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el, a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával. Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a Goodman magyarországi ingatlanállományának mérete, és jelezték, hogy a helyszínen igény esetén egy újabb 20 000 négyzetméteres csarnok építésére is lehetőség van.MTI/T.D.