Korszerűsítés Hévízgyörkön
Esemény időpontja: 2018. január 04. 12:32

Korszerűsítés Hévízgyörkön
A vidékfejlesztési program támogatásával korszerűsítették Hévízgyörkön a központi pihenőparkot és rendezvénytermet, a 38 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 10 millió forinttal járult hozzá.
Az európai uniós támogatásokkal az elmúlt években több olyan értékmentő program jött létre országszerte, mint Hévízgyörkön a térség hagyományait és értékeit bemutató és életben tartó pihenőpark és rendezvényterem. A vidékfejlesztési programban a magyar költségvetési forrásokkal együtt 1300 milliárd forintos keretösszeg biztosít lehetőséget a magyar vidék számára, hogy ne csak agrárfejlesztések juthassanak támogatáshoz, de olyan programok is, amelyekkel a vidéken élők életminőségét lehet jelentősen javítani.


A településképet meghatározó korszerűsítést hajtottak végre Hévízgyörkön
A településképet meghatározó korszerűsítést hajtottak végre Hévízgyörkön


A települések értékmegőrzésére hirdették meg a vidékfejlesztési program keretében azt a 27 milliárd forintos keretösszeggel rendelkező programot, amelyiknek a célja a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, hogy az utcafrontok szépüljenek, de a funkcióját is megtalálja a helyi közösség. Elsősorban olyan közösségi helyek létrehozását támogatják, amelyek felhasználják a megújuló energiák adta lehetőségeket.


MTI/T.D.