Gödöllőre érkezik az akkumulátor-alkatrész gyártó cég
2020. december 18. 15:27

Gödöllőre érkezik az akkumulátor-alkatrész gyártó cég
Elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges rézfólia gyártó cég, a koreai Iljin Materials épít gyárat mintegy 3,8 milliárd forintból Gödöllő városában. A beruházást a kormány is támogatja 722 millió forinttal, és valószínűleg nem ez lesz az utolsó ilyen a térségben.  
Gödöllőre először egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok kerül, hogy az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges rézfóliákat legyártsák. Magyarországon egyre inkább élénkül az elektromos autók piaca, ezért gondolta úgy Kim Byounk Chan, hogy cégének, az Iljin Materialsnak itt a helye az országban, ráadásul a gödöllői ipari parkban.


Ezen felül hatást gyakorolt a vállalatra, hogy a Samsung SDI folyamatosan növeli magyarországi gyártó kapacitását, és szükségük van a vállalat termékeire.

 

Kim Byounk ChanA cég hosszútávon gondolkodik a hazánkban való terjeszkedésről, az üzem létrehozása csak az első lépés volt, komoly stratégiai beruházásokat terveznek még a jövőben, de ezekről részletesebb tájékoztatást nem adtak még.

Magyarországon amellett, hogy az elektromos autók iránti érdeklődés nőtt, a cégek is mozgolódni kezdtek. Csak a tavalyi évben elektromos autóipari beruházás érkezett ide, 2020-ban pedig további nyolc. Nem mellékesen a világon tizedik helyen állunk az elektromos akkumulátorok exportálásában.
M. A.
Forrás és fotó:mti/ Koszticsák Szilárd