Folytatják a ceglédi vasútvonal felújítását
2021. április 09. 11:01

Folytatják a ceglédi vasútvonal felújítását
Több járatot és menetrendet is érint a MÁV ceglédi felújítása. Az ezen a vonalon közlekedőknek a vasúttársaság azt javasolja, tájékozódjanak a megváltozott menetidőkről és indulásokról, mert az eddig megszokottól eltérő menetrend lép életbe.  

A ceglédi vonalon módosul a MÁV menetrendje, mert folytatják a felújítási munkálatokat. Van olyan járat, amelyik nem teljes vonalon közlekedik majd, de a megszokottól eltérő megállási rendre is számítani kell. A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalon közlekedő járatokat érinti a változás, ezt a szakaszt újítják fel. A főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályájaként tartják nyilván a ceglédit, a MÁV tájékoztatása szerint naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik itt.  

Felújítják a ceglédi szakaszt

 

Mivel évente tizenegymillióan használják a vonalat a számítások szerint, a pálya kapacitásának növelése és a menetrendek javítása kiemelten fontos a MÁV-nak és az utasoknak is. A vonal felújítását még 2020-ban kezdték meg a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével.  

Áprilistól a Vecsés–Üllő–Monor szakaszon folytatják a munkákat, hogy az utasok számára kevésbé legyen érzékelhető a fennakadás, szakaszosan valósítják ezt meg, várhatóan az ősz végén fejezik be a felújítást. Az érintett járatokat a MÁV honlapján érdemes megnézni.    

M. A. 
Forrás: napi.hu