Épül az M2-est a 2-es főúttal összekötő út
2018. április 01. 13:17

Épül az M2-est a 2-es főúttal összekötő út

Letették az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út alapkövét. A 3,2 milliárd forintból megépülő út tehermentesíti Dunakeszit, amelyen eddig át kellett autózniuk a Gödieknek és a Dunakeszieknek is, ha Budapest felé indultak el.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy az utóbbi években 600 kilométernyi útszakasz épült meg, amelyből hozzávetőlegesen 380 kilométer volt gyorsforgalmi, a beruházások 1200 milliárd forintba kerültek. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa elmondta, hogy az elmúlt időszakban belterületi utak felújítására 53 Pest megyei település nyert megközelítőleg 4 milliárd forintot, átadták az M7-es autópálya érdi csomópontját, valamint az M7-es és az M0-s törökbálinti csomópontját.


3,2 milliárd forintból épül meg az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út - fotó: nif.hu
3,2 milliárd forintból épül meg az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út 


Elkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépítése és várhatóan 2022-re elkészül az M0-s hiányzó része is - fűzte hozzá a fejlesztési biztos. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere elmondta, hogy az összekötő út kis változás lesz Magyarország közúti térképén, de nagy jelentőségű Dunakeszi közlekedésében és sokat javít az itt élők életminőségén. 


MTI/T.D.