Díjat kapott a váci levéltár
2019. március 18. 08:41

Díjat kapott a váci levéltár
Vác Város Levéltárának ítélte oda a 2018-as Év Levéltára díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete. Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkára a rendezvényen elmondta: fontos, hogy az emberek tudják, milyen munka folyik a levéltárakban.
Az államtitkár emlékeztetett: a díjat 2012-ben alapította a Magyar Levéltárosok Egyesülete azzal a céllal, hogy a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltárak munkáját elismerje. A díjat 2012-ben Budapest Főváros Levéltára nyerte el, majd Kalocsa után Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Veszprém és Jász-Nagykun-Szolnok megye levéltára vehette át az elismerést - idézte fel Fekete Péter.


Vác Város Levéltára kapta a 2018-as Év Levéltára díjat
Vác Város Levéltára kapta a 2018-as Év Levéltára díjatKiemelte: a levéltárak a nemzeti kincseinket őrzik, a legfontosabb kapaszkodóinkat a múltunk és azon keresztül a jelenünk és a jövőnk felé. Fördős Attila, Vác polgármestere felidézte, hogy a város 15 évvel ezelőtt alapította a levéltárat, mert úgy gondolták, a városnak szükséges fenntartania egy saját intézményt, noha nem lenne kötelező feladata az önkormányzatnak. A díjazott intézmény a díjjal együtt egy keretösszeget kap, melynek egy része pedagógiai és közművelődési programokra fordítható.