Bölcsődét avattak Vácdukán
2021. február 05. 10:33

Bölcsődét avattak Vácdukán
Vácdukán az elmúlt öt évben ötödével nőtt a lakosság száma, és a gyermekvállalási kedv sem lankad, így dukált a községbe egy új bölcsőde. Közel hatvanmillió forintból egy vadonatúj mini bölcsődét építettek, melynek átadásán Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.  
Családias hangulatú, hét gyermek befogadására alkalmas bölcsődét építettek Vácdukán, ahol igény volt a bővítésre. Rétvári Bence szerint a településre kifejezetten kisgyermekekkel költöznek az emberek tipikus agglomerációs jellege miatt. A kormánynak fontos, hogy támogassák a családbarát életmódot.
 

Az átadáson
 
 
Szabó István kiemelte, hogy a bölcsődei fejlesztés a kormány támogatásával valósulhatott meg. Vácdukán van már egy mini bölcsőde hét gyermek részére, most egy másik, ugyanennyi férőhelyest építtettek. A kis létszámú bölcsődék előnye, hogy hatékonyabban tudnak foglalkozni a csemetékkel.

A bölcsődét február negyedikén adták át, február 15-től fogadja a húsz hetes és hároméves kor közti gyerekeket. Két csoportban gondoskodnak majd róluk egy ikerházban. Tálalókonyhát is kialakítottak egy külön épületrészben számukra.M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Máthé Zoltán