A Spar 2,7 milliárd forintból bevásárló központot épített Törökbálinton
2020. október 28. 14:46

A Spar 2,7 milliárd forintból bevásárló központot épített Törökbálinton
Új  bevásárló központot épített 2,7 milliárd forintból a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a Pest megyei Törökbálinton.
Közleményük szerint a központban helyet kapott egy szupermarket is, amely 48 új munkahelyet teremtett a cégnél. A csaknem 5 ezer négyzetméteres komplexum felét foglalja el a szupermarket, a fennmaradó részben pedig különféle üzletek nyílnak hamarosan. Heiszler Gabriella, a kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint kiemelte: a Spar stratégiai célja az alapítása óta az üzletlánc folyamatos bővítése. Az első szupermarket 1991-es megnyitása óta már összesen 393 helyszínen üzemeltetnek saját áruházat. A város vezetése és a Spar még 2019 októberében állapodott meg a törökbálinti beruházásról - emlékeztet a közlemény.

A Spar 2,7 milliárd forintból bevásárló központot épített Törökbálinton

"Az akkor kietlen területen mára egy XXI. századi színvonalú, modern, minden tekintetben a legfejlettebb technológiákat alkalmazó bevásárlóközpontot építtettek. Mindezt úgy, hogy közben hónapokra megállt a világ körülöttünk." - idézte a közlemény Elek Sándort, Törökbálint polgármesterét. Korábbi tájékoztatás szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 13 ezer embert foglalkoztat, több mint 580 áruházzal rendelkezik, ebből a franchise üzletek száma 200. A vállalat árbevétele 2019-ben 679,6 milliárd forintot tett ki, ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest.


MTI/T.D.