4 milliárdból épülhetnek kerékpárutak
2018. július 17. 13:53

4 milliárdból épülhetnek kerékpárutak
Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár közölte: a Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel.
A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24-től lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei 5. pályázati felhívására. A program célja a Pest megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása, illetve a települések „kerékpárosbarát” fejlesztéseinek elősegítése, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése és a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása, valamint a már meglévő elemek hálózatba szervezése.


Kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg
             Kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent megA pályázat keretében minimum 20 és maximum 200 millió forint támogatást lehet nyerni. A fejlesztéssel érintett kerékpárutak lehetnek a településközpont és lakott területen kívül elérhető településrész között, lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete között, illetve a települések belső, helyi közútjai mentén vagy külterületi szakaszon 2 település között, amennyiben a fejlesztéssel az érintett települések között folyamatosan kerékpározható nyomvonal jön létre.

MTI/T.D.